Flavin 7 Q10 Interactive MicroBioMe kapszula 3x 30 db
Flavin 7 Q10 Interactive MicroBioMe kapszula 3x 30 db
34 900 Ft

Flavin 7 Q10 Interactive MicroBioMe kapszula 3x 30 db

34 900 Ft

Interaktív hatóanyagok a bélflóra legjobb összetételéért. Főbb hatásterületek: emésztés, felfúvódás, immunerősítés.

Részletes leírás és specifikáció
    Készletinformáció
  • Központi raktár

    Készleten van a termék

  • Szent István körút

    Átvehető 2025. máj. 3., szombat, nyitás: 7:30

Részletes leírás

Flavin 7 Q10 Premium Interactive MicroBioMe kapszula 3x30 db

Kiszerelés: 3x30 db kapszula

Interaktív hatóanyagok a bélflóra legjobb összetételéért. Főbb hatásterületek: emésztés, felfúvódás, immunerősítés.

MI AZ A MIKROBIOM?

A mikrobiom kifejezéssel egyre gyakrabban találkozhatunk az egészséggel, életmóddal, diétával kapcsolatosan.

A bélrendszerben több, mint 100 milliárd mikroorganizmus - baktérium, vírus és gomba - él. Ezeket együttesen bélrendszeri mikrobiótának nevezzük. A mikrobióta sejtekből áll, a sejtekben pedig megtalálható a DNS, aminek egy meghatározott szakasza a gén. A mikrobióta sejtjeinek génállományát nevezzük mikrobiomnak. A bélben élő baktériumokról eddig is tudtuk, hogy fontos szerepük van többek közt az emésztésben, a tápanyagok megfelelő felszívódásában, K-vitamint és egyéb védő anyagokat termelnek a szervezet számára.

Az emésztés folyamata a szájüregben kezdődik, ahol a rágás közben a nyálban lévő enzim megkezdi az étel lebontását. A nyelőcsövön áthaladva a gyomorba, majd a vékonybélbe, és a vastagbélbe kerül az elfogyasztott étel. Útja közben a gyomorsav és számos hasnyálmirigy által termelt enzim végzi az adott tápanyag - a fehérjék, zsírok, szénhidrátok - lebontását. Azonban nem tudnak mindent, amit elfogyasztunk kizárólag a gyomorsav és az enzimek lebontani. 

A táplálkozás során a bélrendszerbe került rostok emésztésében a bélben lévő baktériumok vannak segítségünkre. Ahogyan az utóbbi évek kutatásai rávilágítottak, szerepük azonban jóval túlmutat ezen.

A MIKROBIOM SZEREPET JÁTSZIK AZ ALÁBBI FOLYAMATOKBAN:

  • anyatej emésztése: a csecsemők bélrendszerében először megtelepedő baktériumok, a bifidobaktériumok emésztik meg az anyatejben található cukrokat;
  • rostok emésztése: a rostok erjesztésével rövid szénláncú zsírsavak keletkeznek, melyek a vastagbél egészségének fenntartásában fontos szerepet játszanak;
  • tápanyagok felszívódása;
  • epesavak, szterol vegyületek, xenobiotikumok (a szervezet számára idegen anyagok) feldolgozása;
  • immunrendszer megfelelő működése;
  • agyi folyamatok, mentális állapot szabályozása.

A vékony- és vastagbélben élő baktériumok olyan anyagok termelésében vesznek részt, amelyek az emberi szervezet egészségére hatással vannak (pl. B-vitamin szintézis, K-vitamin hasznosulása) - ezért a bélbaktériumok összetételének megváltozása magával vonhatja bizonyos betegségek kialakulását.

A MIKROBIOM KÁROSODÁSÁVAL ÖSSZEFÜGGÉSBE HOZOTT BETEGSÉGEK PÉLDÁUL AZ ALÁBBIAK:

  • Crohn-betegség;
  • colitis ulcerosa;
  • Clostridium difficile fertőzés;
  • irritábilis-bélszindróma (IBS);
  • 2-es típusú cukorbetegség;
  • metabolikus szindróma.

A BÉLFLÓRA RENGETEG FAJTA BAKTÉRIUMOT TARTALMAZ:

Vannak közöttük jótékony baktériumok, amelyek jótékony hatással vannak a szervezet egészére, és vannak rossz baktériumok, amelyek bizonyos körülmények között betegséget okozhatnak. A jótékony baktériumok szaporodása olyan gyors, hogy nem hagynak teret a kórokozó baktériumoknak az elszaporodásra, ezzel megvédik a szervezetet a betegséget okozó, patogén kórokozóktól. Amint azonban valami miatt a jótékony baktériumok száma lecsökken (például antibiotikumkezelés hatására), a patogén baktériumoknak alkalmuk nyílik elszaporodni, amelynek következtében kialakul a betegség.  Ezért a fertőző betegségek kezelése során nemcsak a kórokozók visszaszorítása fontos szempont, hanem a mikrobiom egyensúlyának visszaállítása is.

Ha nem tápláljuk megfelelően a belek falát bélelő sejteket, akkor nem tudják megvédeni a szervezetünket a külvilágból érkező káros anyagokkal szemben sem. A helyileg kialakuló gyulladás hasmenést, székrekedést, fájdalmat, fokozott gázképződést eredményez. Idővel a bélfal károsodik, áteresztővé válik, így olyan anyagok is átjutnak rajta és a keringésbe kerülnek, amelyek különböző betegségeket okozhatnak. A feldolgozott élelmiszerek fogyasztása, a rostszegény táplálkozás és a túlzásba vitt antibiotikum használat mind negatívan befolyásolja a bélflóra összetételét. 

Felborítja az egyensúlyt, egyes baktériumfajok túlzott mértékben elszaporodnak, ami számos kedvezőtlen hatást indít el a szervezetünkben.

adagolás

Napi adagolás: 3x2 kapszula/nap, bő folyadékkal bevéve.

összetevők

Flavin7 bioflavonoid komplex (vörösszőlő mag-héj szárítmány, cirok mag-héj szárítmány, feketeszeder mag-héj szárítmány, feketecseresznye héj szárítmány, feketeribizli mag-héj szárítmány, pirosribizli mag-héj szárítmány, szilva héj szárítmány, almahéj szárítmány), élesztőkivonat (glükánok 30%), Süngomba örlemény, Fekete fokhagyma extract, AHCC kivonat (glükánok 50%), Pecsétviaszgomba örlemény, Brazil csiperkegomba őrlemény, Sophora japonica L. kivonat (quercetin 98%), Kamillavirág kivonat (apigebin 98%), Isoquercetin, Galangin, Malvidin-klorid, Vitis Res 4P-WS (antocianin 4%), Delfinidin (antocianidin 25%), Szilibinin, Sophora japonica L. kivonat (kaempferol 98%), Fisetin, Glycyrrhizia glabra extract (glabridin 40%), CD-polidextrin, HPMC kapszula (hipromellóz, cink-oxid, sűrítőanyag: karragén, emulgálószer: glicerin).

Élőflóra komplex (Laktobacillus casei, Stretococcus thermophilus, Bifidobacterium longum, Saccharomyces boulardii, Bacillus coagulans , Bacillus clausii, Bifidobacterium infantis, Laktobacillus gasseri,Bifidobacterium breve, Bacillus subtilis, Bifidobacterium bifidum, Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus rhamnosus), Inulin, HPMC kapszula (hipromellóz, cink-oxid, sűrítőanyag: karragén, emulgálószer: glicerin)

Articsóka őrlemény, Fokhagyma örlemény, fekete fokhagyma örlemény, Fokhagyma extract (allin 30%, allicin 1%), Pektin, Inulin, Spárga örlemény, Rebarbara örlemény, CD-polidextrin, HPMC kapszula (hipromellóz, cink-oxid, sűrítőanyag: karragén, emulgálószer: glicerin).

további tudnivalók

Minőségét megőrzi: Lásd a csomagoláson feltüntetett időpontot.

Tárolás: Száraz, hűvös helyen, gyermekektől elzárva.


Az oldalunkon lévő adatokat folyamatosan frissítjük, törekszünk arra, hogy naprakészek legyenek. Szeretnénk felhívni azonban a figyelmet, hogy ennek ellenére a webshopon szereplő adatok (beleértve a termékfotókat, tápérték-, összetétel-, és allergén információkat is) csak tájékoztató jellegűek, a tényleges értékek eltérhetnek az élelmiszerek természetéből adódóan. A friss, aktuális információkat a termékek csomagolásán találják meg.


Az étrend-kiegészítők az érvényben levő európai uniós szabályozás szerint élelmiszereknek minősülnek, amelyek a hagyományos étrend kiegészítését szolgálják, és koncentrált formában tartalmaznak tápanyagokat. Bár az étrend-kiegészítők kedvező élettani hatással rendelkezhetnek, amely egyénenként eltérő lehet, jelölésük, megjelenítésük, és reklámozásuk során nem engedélyezett a készítményeknek betegséget megelőző vagy gyógyító hatást tulajdonítani.

A termék nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot! A termék nem gyógyít betegségeket! A termék nem az orvosi kezelés helyettesítésére alkalmas! Betegség esetén használatát beszélje meg kezelőorvosával. Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! Ne szedje a készítményt, ha az összetevők bármelyikére érzékeny vagy allergiás! Kisgyermektől elzárva tartandó!

Teljes leírás

Kapcsolódó cikkek

Gyomorsav elleni termékek Emésztőrendszer támogatása

Gyakran tapasztalsz gyomorégést, puffadást vagy más emésztési zavarokat, és szeretnél a végére járni, hogy mi állhat a panaszaid hátterében? A helyes diagnózis felállítását bonyolíthatja, hogy ezek a tünetek mind az alacsony, mind a magas gyomorsavszint következményeként jelentkezhetnek, vagyis ez az egymással merőben ellentétes két állapot rendkívül hasonló tüneteket produkálhat! Mindez könnyen téves diagnózishoz és hatástalan kezelésekhez vezethet, miközben tüneteink nem javulnak. De mégis hogyan léphetünk ki ebből az ördögi körből, és találhatjuk meg emésztési panaszaink valódi okát? Nos, ez esetben a finom különbségek megértése kulcsfontosságú a panaszok enyhüléséhez, és emésztésünk egészségének helyreállításához! Olvass tovább, hogy megtudd, hogyan tehetsz különbséget a magas és az alacsony gyomorsav-szint között, és állítsd helyre emésztésed egészségét!

Tippek gyomorrontás kezelésére Egészséges táplálkozás

Az ínycsiklandó fogásokkal megrakott, karácsonyi asztal mellett ülve a mértékletesség elvének betartása nem könnyű feladat. Bizonyára mindannyiunkkal megesett már, hogy az ünnepi vacsorák, ebédek (reggelik, tízóraik, uzsonnák...) során a tervezettnél jóval többet fogyasztottunk, később pedig hasfájással, székrekedéssel, gyomorrontással küszködtünk. Most megosztunk néhány tippet, melyek hasznunkra lehetnek a karácsonyi gyomorrontás megelőzésére és kezelésére.