Xukor (xilit, nyírfacukor, xylitol) 250 g
Xukor (xilit, nyírfacukor, xylitol) 250 g
1 240 Ft

Xukor (xilit, nyírfacukor, xylitol) 250 g

1 240 Ft
A Xukor fa alapanyagú és Finnországban készül. Nyírfacukor, Xilit és Xylitol ( xylit ) néven is ismert. Nem vált ki inzulin választ, ezért
Részletes leírás és specifikáció
    Készletinformáció
  • Központi raktár

    Rendelésre

  • Rákóczi út

    Átvehető ma 19:00-ig

Részletes leírás

A Xukor fa alapanyagú és Finnországban készül. Nyírfacukor, Xilit és Xylitol ( xylit ) néven is ismert. Nem vált ki inzulin választ, ezért cukorbetegek is biztonságosan fogyaszthatják. Több mint kétszáz éve használjuk, elterjedését a napóleoni háborúknak köszönhetjük.

100%-ban természetes

Fa alapanyagból

Származási hely: Finnország

Génmanipuláció mentes

Glikémiás indexe: 7

40%-kal kevesebb kalóriát, illetve 75%-kal kevesebb szénhidrátot tartalmaz, mint a finomított cukor (240 kal/100 g)

Étvágycsökkentő hatású, késlelteti az éhségérzetet.

A Xukor 1000 g-os és 500 g-os kiszerelésben is kapható.

Az étrend-kiegészítők az érvényben levő európai uniós szabályozás szerint élelmiszereknek minősülnek, amelyek a hagyományos étrend kiegészítését szolgálják, és koncentrált formában tartalmaznak tápanyagokat. Bár az étrend-kiegészítők kedvező élettani hatással rendelkezhetnek, amely egyénenként eltérő lehet, jelölésük, megjelenítésük, és reklámozásuk során nem engedélyezett a készítményeknek betegséget megelőző vagy gyógyító hatást tulajdonítani.

A termék nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot! A termék nem gyógyít betegségeket! A termék nem az orvosi kezelés helyettesítésére alkalmas! Betegség esetén használatát beszélje meg kezelőorvosával. Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! Ne szedje a készítményt, ha az összetevők bármelyikére érzékeny vagy allergiás! Kisgyermektől elzárva tartandó!

Teljes leírás

Kapcsolódó cikkek

Mi is az a glicin? Immunerősítés, egészségvédelem

A glicin egy nem esszenciális aminosav, mely számos fehérje alkotóelemei között megtalálható, többek között a kollagén egyik legfontosabb összetevője. 75 g/mol molekulatömegével a legkisebb aminosavnak számít, kis mérete ellenére azonban rengeteg fontos feladatot lát el szervezetünkben. Noha szervezetünk magától is képes előállítani, fontos, hogy étrendünkben helyet kapjanak a magas glicintartalmú élelmiszerek, mint például a zselatin, a csontleves és más állati eredetű fehérjék.

Juharszirup Háztartás

Kanadában és Amerikában heteken belül kezdetét veszi a juharfák szüretelése, azaz a „maple sugaring season”: ennek során lecsapolják a juharfák édes nedvét, melyből aztán különféle erősségű juharszirup-fajtákat készítenek. A juharszirup egy természetes édesítőszer, mely kiválóan alkalmas a cukor helyettesítésére - a hagyományos cukorral ellentétben pedig számos értékes tápanyagot tartalmaz. Írásunkban bemutatjuk a juharszirup készítésének különleges folyamatát, ismertetjük a juharszirup-fajták legújabb osztályozását és adunk néhány tippet a finom alapanyag felhasználásához.

Csipkebogyó magliszt Egészséges táplálkozás

A maglisztek magas tápanyagtartalommal rendelkező, sokoldalúan felhasználható élelmiszer-alapanyagok. Természetes módon gluténmentes, funkcionális élelmiszerek, melyek alkalmazásával nem csupán különlegesebbé tehetjük ételeink ízvilágát, de egészségünket is támogathatjuk. 

Probiotikumok Emésztőrendszer támogatása

A probiotikumok az egészséges bélflórában természetes módon jelen lévő, hasznos baktériumok. Egysejtű organizmusok, melyek feladata a bélflóra egyensúlyának fenntartása, a vitaminok és tápanyagok bélfalon keresztül való felszívódásának elősegítése és az immunrendszer egészségének megőrzése.